وبلاگ ورزش و سلامتی

وبلاگی تخصصی در زمینه سلامتی و تناسب اندام می باشد

وبلاگ ورزش و سلامتی

وبلاگی تخصصی در زمینه سلامتی و تناسب اندام می باشد

بست استایل وبلاگیست در زمینه ورزش و سلامتی و تناسب اندام مناسب همراه با ورزشهای ساده می باشد

بایگانی

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

با اراده زیاد به خودتان قول می دهید که چند کیلو وزن اضافه را کم کنید. با رژیم و ورزش کارتان را شروع می کند. در هفته های اول همه چیز به خوبی پیش می رود و بابت این موفقیت به خودتان تبریک می گویید. اما بعد از مدتی وقتی خودتان را وزن می کنید، متوجه می شوید که وزنتان ثابت مانده است.

ایست کاهش وزن

از خودتان سوال می کنید که هم رژیم دارم و هم ورزش می کنم پس چرا دیگر وزنم کم نمی شود؟

 قبل از اینکه نا امیدتر شوید باید بدانید که کم شدن سرعت کاهش وزن و یا رسیدن به ایست وزنی در مسیر کاهش وزن طبیعی ست. علم ورزش در این مطلب شما را راهنمایی می کند.

شما فقط تعادل را حفظ کرده اید


در طی هفته‌های اول کاهش وزن، سرعت کم شدن وزن به طور معمول بالاست. چون زمانی که کالری دریافتی از غذاها محدود می شوند و ورزش می کنید، بدن انرژی مورد نیاز خود را از منابع ذخیره‌ای برداشت می کند. بعد از مدتی با ادامه این روند شما به نوعی تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرف ایجاد می کنید.

رفع استپ در کاهش وزن

پس اگر رویه قبلی تان را در کاهش وزن ادامه دهید، وزنتان ثابت می ماند و کمتر نمی شود. یعنی حالا اگر می خواهید دوباره در مسیر کم کردن وزن بیافتید، باید کالری دریافتی خود را کمتر کنید ( ۱۰۰ تا ۲۰۰ کالری)  و یا سطح فعالیت بدنی تان را افزایش دهید.

به این نکته توجه کنید

اگر کالری بیشتری نسبت به کالری مصرف شده در طول روز که صرف اعمال حیاتی بدن و فعالیت هایتان می شود، مصرف کنید، مقدار اضافه در بدن ذخیره می شود و به این به مرور یعنی اضافه وزن. اگر مقدار کالری دریافتی با کالری مصرفی برابر باشد، یعنی ثبیت وزن و اگر کالری کمتری نسبت به آنچه که مصرف می کنید، دریافت کنید، یعنی استفاده بدن از ذخایر چربی و کاهش وزن.

شوک برای استپ وزن

شدت ورزش را نادیده می گیرید


اگر مرحله قبل را رعایت کنید ولی از میزان شدت تحرک غافل شوید، بازهم روند کاهش وزن متوقف می شود. به عنوان مثال شما روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی می کنید، اما میزان شدت این فعالیت آنقدر نیست که انرژی زیادی بسوزاند و باعث چربی سوزی شود..بهترین توصیه برای شما این است که به جای تمرینات هوازی ۴ جلسه در هفته ۲۰ دقیقه تمرین اینتروال انجام دهید.

چگونه به بدن شوک وارد کنید

تمرینات اینتروال شدت بالای دارند و باعث می شود بدن انرژی بیشتری مصرف کند. البته می توانید از گزینه دوم یعنی ترکیب تمرینات هوازی و بدنسازی استفاده کنید. در تمرین هوازی با شدت متوسط به بالا و در مدت زمان حداقل ۳۰ دقیقه ای (بیشتر از این توصیه می شود) بدن انرژی بیشتری می سوزاند، در کنار آن شما تمرینات با وزنه نیز انجام می دهد که باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.

چون ورزش های قدرتی توده عضلانی بدن را افزایش داده و بدن را وادار می کند که چربی بیشتری بسوزاند، علت آن هم این است که بافت عضله انرژی بیشتری نسبت به بافت چربی می سوزاند. پس هر قدر که توده عضلانی بدن بیشتر باشد، انرژی بیشتری هم سوزانده می شود. اگر در نظر دارید این برنامه را اجرا کنید، ابتدا تمرین با وزنه را انجام دهید، سپس سراغ تمرین هوازی بروید.و باعث شوک در کاهش وزن می شود 

 

از دیگر دلایل استپ کاهش وزن

  • ·         کمبود خواب دارید
  • ·         با مشکلات هورمونی دست و پنجه نرم می کنید
  • ·         زندگی فعالی ندارید

 

  • 1.    کمبود خواب ممکن است مانع کاهش وزن شما شود. نداشتن خواب کافی متابولیسم شما را کند می کند و هورمون گرسنگی لپتین و گرلین را تحت تأثیر قرار می دهد. لپتین به مغز دستور می دهد، خوردن را متوقف کند در حالی که گرلین عامل تحریک حس گرسنگی است. تحقیقات نشان می دهد خواب ناکافی با سطح پایین لپتین و سطح بالای گرلین و در نتیجه اضافه کردن وزن مرتبط است.
  •  
  • 2.    مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین می تواند، باعث افزایش وزن و مقاومت بدن در برابر کاهش وزن شود.

  • 3.    اگر موارد بالا را رعایت کنید ولی مدت زمان نشستن و دراز کشیدن طولانی باشد، بازهم فاجعه توقف کاهش وزن سراغتان می آید.اما مشکل اصلی اینجاست که ما به بی تحرکی عادت کردیم.


 پس بهتر است، ساعات نشستن و دراز کشیدن خود را به ساعات ایستادن، راه رفتن و فعالیت بدنی بیشتر تبدیل کنید. جایی که می توانید بنشینید، بایستید، جایی که امکان ایستادن دارید، راه بروید، اگر هم می توانید راه بروید، بدوید! از ماشین کمتر و  به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید یا موقع صحبت با تلفن بایستید و یا راه بروید.


  • آرش عطشانی
  • ۰
  • ۰

· x

فواید کوهنوردی

خطر بیماری های قلبی را کاهش میدهد:

شما میتوانید با کوهنوردی فشار خون بالایتان و کلسترول تان را نیز کنترل کنید. همچنین تاثیر زیادی در باز شدن مویرگهای بدن دارد . مویرگهای بدن در شرایط عادی و در موقع استراحت به مقدار ۱۵% ظرفیت خودشان باز و فعال هستند ولی در حین کوهنوردی مویرگها ۹۵% فعال می شوند ، چون اکسیژن و غذای مورد نیاز بدن از طریق مویرگها به نقاط مختلف بدن می رسد لذا با باز شدن و فعال تر شدن مویرگها ، مواد غذایی و اکسیژن با سرعت بیشترو کیفیت سودمند تر به مغز و عضلات و احشای داخلی بدن می رسد.

از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند:

 کوهنوردی یک روش عالی برای کنترل مقدار انسولین مورد نیاز یک فرد دیابتی میباشد. در موقع کوهنوردی ، متابولیسم ( سوخت و ساز ) مواد شناور در خون مانند قند ، کلسترول ، پروتئین ها و اسید اوریک به بهترین وجه صورت می گیرد و در نتیجه سوخت و ساز کامل خون از ابتلا به بیماری قند نیز جلوگیری می کند. شابد بتوان گفت که این یکی از مهمترین فواید کوهنوردی است .

 کوهنوردی تراکم و چگالی بافت استخوانی را افزایش می دهد:

انجام مرتب این ورزش به شما کمک میکند تا تراکم استخوانی تان افزایش یافته و همچنین موجب تقویت و افزایش قدرت تحمل استخوان های بدن میشود. کوهنوردی نیاز شما به ویتامین D را نیز تامین میکند( ویتامین D برای استخوان های قوی، مورد نیاز میباشد، البته این ویتامین در مواد خوراکی نیز یافت میشود).

کوهنوردی در از بین رفتن چربی بدن تاثیر فراوانی دارد و برای لاغری بسیار مفید است 

در موقع فعالیت ورزشی و بخصوص در کوهنوردی ، کالری مورد نیاز بدن به ۳ برابر افزایش پیدا می کند. بدن برای تامین کالری مورد نیاز خود به اجبار چربی های ذخیره شده را می سوزاند و به مصرف می رساند ، از طرفی در موقع فعالیت ورزشی ، انسان به شدت عرق می کند و مقداری از چربی های زیر پوست در اثر تعریق شسته و دفع می شوند.

تاثیر کوهنوردی در زیاد شدن میزان خون در عضلات :

در موقع کوهنوردی مقدار خون موجود در عضلات بدن ۲۰ برابر افزایش پیدا می کند و پر خون شدن عضلات باعث می شود که غذای بیشتری به عضلات برسد و عضلات قوی تر بشوند .

باعث تقویت روابط تان با دوستانتان می شود:

تعیین تاریخ های مقرر برای کوهنوردی میتواند باعث آشنایی شما با دوستان جدیدی شود، که در نتیجه باعث بهبود روابط تان و همچنین وضعیت روحی، روانی تان و شادی تان میشود.

 اضطراب و تنش را کاهش می دهد:

کوهنوردی با افزایش اندروفین در بدن، به کاهش استرس، تنش و اضطراب کمک میکند.

فواید کوهنوردی برای بانوان 

از بروز آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری میکند:

افزایش فعالیت و گردش در فضای بیرون، به بدنتان کمک میکند تا اکسیژن بیشتری را به آسانی برای ارگان های بدن تامین کرده، همچنین باعث از بین بردن التهاب نیز میشود.

به شما کمک میکند خواب راحتی داشته باشید:

کوهنوردی به شما کمک میکند تا زودتر و راحت تر بخوابید، که این امر در زود بیدار شدن و سرحال بودنتان نقش زیادی ایفا میکند.

مضرات کوهنوردی 

زانودرد در ورزش کوهنوردی، علل، عوارض، درمان و پیشگیری

زانو درد یکی از بیماریها و مشکلات رایج در ورزش کوهنوردی است.از نظر علم پزشکی ورزشی علت اکثر زانو دردها در کوهنوردی تاندینیت های ساده با همان التهاب تاندونهای مفصل زانو می باشد.مفصل زانو حساس ترین مفصل بدن می باشد که تحمل ۹۰٪ وزن بدن را می نماید. اگر می خواهیم از ورزش کوهنوردی برای یک عمر لذت ببریم باید به نکات زیر دقت کافی بنماییم.

این بیماری که بیشتر بصورت درد در ناحیه داخلی زانو احساس می شود بعلت عدم رعایت اصول ابتدایی در پرداختن به ورزش کوهنوردی است.
اکثر زانو دردهای رایج در ورزش کوهنوردی بعلت بی توجهی به موارد ذیل است:
1- از حمل بار سنگین در کوهنوردی بپرهیزید.حداکثر میزان حمل بار برای یک کوهنورد به میزان
۵/۱(یک پنجم) تا حداکثر ¼ وزن بدن می باشد.
2- در سراشیبی ها اکیدا از فرود سریع و با سرعت زیاد و انجام حرکات پرشی پرهیز کنید.
3- در مواقع بروز درد جدی درناحیه زانو حتما به پزشکان ارتفاع پزشک و یا متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
4- از مصرف بی رویه داروهای مسکن بدون نظر پزشک بپرهیزید، چرا که شاید علائم مهم و جدی زانو درد شما را پوشش داده و به رفتارهای اشتباه خود ادامه دهید.
5- برای کاهش بار اضافی به زانوهای خود در برنامه های بیش از دو ساعت از باتوم یا چوبدست های کوهنوردی استفاده کنید تا فشار و بار کمتری به زانوهای شما وارد شود. در یک کوهنوردی یک روزه متوسط استفاده از باتوم کوهنوردی میتواند حدود 30000 کیلوگرم بار را از روی زانوهای شما منتقل کند.
6- دردهایی که همراه با اصطلاحا ”خالی کردن زانو“ هنگام راه رفتن و یا ”قفل کردن زانو“ می باشد جدی گرفته و به اطلاع پزشک خود برسانید.
7- در مواقع درد شدید زانو از انجام حرکاتی که درد شدیدتر برای زانوی شما ایجاد می کند و یا حرکاتی که میتواند صدمه بیشتری به آنها وارد کند نظیر: دوزانو زدن، چهارزانو زدن همچون سر نماز، هنگام توالت رفتن و یا هنگام غذاخوردن یا نشستن عادتا انجام می دهیم بپرهیزید.
8- انجام ورزشهایی که بتواند عضلات چهارسر ران را تقویت کند می تواند از بروز چنین درد هایی در یک کوهنورد جلوگیری کند. خود تمرینات کوهنوردی یکی از این تمرینات است ولی می توان از تمریناتی که در باشگاه های بدن سازی برای تقویت عضلات ران و مفصل زانو می شود هم استفاده کرد. این تمرینات معمولا شامل ورزشهایی است که منجر به انقباض عضله چهارسر ران و مفصل زانو می شود.

برای مطالعه مقالات ورزشی به وبلاگ استرانگ ماسل مراجعه نمائید.


  • آرش عطشانی
  • ۰
  • ۰

فواید کوهنورری

اگر به دنبال ورزشی هستید، که شما را از لحاظ جسمی و ذهنی آماده کند، شک نکنید کوهنوردی یکی از بهترین ورزش های دنیا می باشد. رفتن به دل طبیعت، و پیاده روی و کوهنوردی، نه تنها جسم شما را آماده می کند، بلکه ذهن شما را نیز از تنش ها و اضطراب های زندگی تان دور می کند.

لیست وسایل کوهنوردی

این تجهیزات  برای کوهنوردی از نان شب واجب‌تر است!

لباس کوهنوردی 

(کاپشن، شلوار، کلاه)

در حالت کلی، جنس کاپشن و شلوار باید حتما از پارچه بادگیر با درصد بین 60 تا 70 درصد باشد تا بدن بتواند تنفس کند و ذرات عرق را دفع کند. اما اگر اهل کوهنوردی حرفه‌ای هستید یا دست‌کم می‌خواهید به جرگه‌ حرفه‌ای‌ها بپیوندید، بهتر است از لوازم زیر استفاده کنید:

 1 - استرچ

استرچ از نوع نایلون است که برای حفظ عضلات، پوشش اولیه بدن را تکمیل می‌کند. 

2-پلار یا پر

 پلار الیافی مصنوعی مانند پر و پشم است که کار گرم کردن بدن را انجام می دهد ولی سبک‌تر از پر است، دیرتر خیس و زودتر هم خشک می‌شود. یک نوع پلار هم در بازار موجود است که «وینک» نام دارد و ضدآب است.

3- گورتکس

گورتکس این آخرین پوشش است که باعث می‌شود تا رطوبت و آب به بدن نفوذ نکند. جنسش هم از الیاف کربنی است. انتخاب کلاه هم بسته به نوع فصل و کوه متفاوت است. اگر به منطقه سردسیر می‌روید، حتما یک کلاه پشمی با خود ببرید. در مناطق گرم نیز به دلیل تابش مستقیم و زیاد نور آفتاب، از یک کلاه لبه‌دار استفاده کنید.

 

 

 

لیست لوازم و تجهیزات کوهنوردی

لیست تجهیزات کوهنوردی که در این مقاله ذکر می شود برای تمام کوهها مثل کوههای آلپ، زمستان یخبندان اسکاتلندی آلپی و کوههای صخره ای اروپا قابل استفاده است.

تجهیزاتی که برای کوهنوردی در زمستان برده می شوند، سنگین تر با اجزای بیشتری هستند مثل انواع چکش و یخ شکن و کاپشن های لایه دار اما مثلا در کوهنوردی در تابستان از بارانی ها و تجهیزات تابستانی سبک استفاده می شود.


 

لیست لوازم کوهنوردی در تابستان

لوازم پوشیدنی

ژاکت ضد آب – مدل سبک و قابل تنفس

شلوارهایی با زیپهای بلند در اطراف

جوراب – نوع گرم پشمی، به علاوه جوراب با آستری نازک به عنوان یدکی همراه داشته باشید

پوشاننده ساق پا – که معمولا بر روی کفش بسته می شود، متناسب با شلوار که از مواد قابل تنفس باشد و قوزک پا را حمایت کند.

بلوز آستین بلند گرم و ترجیحا با رنگهای روشن!

کاپشن لایه دار پشمی – که لایه ی آن قابل جدا کردن باشد

شلوار کوه – مدل نرم، سبک و ضد باد

دستکش نازک – مدل پشمی ضد باد

دستکش لایه دار گرم – ضد باد و ضد آب

کلاه گرم – مناسب برای زیر کلاه آهنی

لباس گرم آستین بلند یدکی – ژاکت سبک یا پشمی

همراه داشتن طناب مخصوص کوهنوردی و صخره نوردی جزو تجهیزات حیاتی و اولیه هر کوهنوردی است.

برای مطالعه مقالات ورزشی به وبلاگ استرانگ ماسل مراجعه نمائید


  • آرش عطشانی
  • ۰
  • ۰

تپش‌ قلب‌ یکی از علائم تندی ضربان قلب است.

 

ضربان تند قلب به ضربانی گفته می شود که سریع تر از حد طبیعی بتپد. ضربان قلب طبیعی بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب، به سرعتی بالاتر از صد تپش در دقیقه اطلاق می شود.


 

تند شدن‌ غیرطبیعیی ضربان‌ قلب‌ عبارت‌ است‌ از تندی ضربان‌ قلب‌ به‌ نحویی که‌ قلب‌ بسیار سریع‌تر از حالت‌ طبیعی می‌زند بدون‌ این‌ که‌ فرد فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری زیادی داشته‌ باشد. این‌ تندیی ضربان‌ قلب‌ بین‌ 150 تا 300 ضربان‌ در دقیقه‌ است‌. فردی که‌ بیماریی قلبی ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ را به‌ 160 بار دقیقه‌ یا بیشتر برساند که‌ البته‌ این‌ طبیعی است‌ و مشکلی محسوب‌ نمی شود. انواع‌ تند شدن‌ غیرطبیعی ضربان‌ قلب‌ عبارتند از فیبریلاسیون‌ دهلیزی ، تند ضربانی سینوسی، تند ضربانی فوق‌ بطنی، و تند ضربانی بطنی.

 

در یک فرد مبتلا به تاکی‌کاردی بطنی مجموعه‌ای از انقباضات بطنی از نقطه‌ای در درون بطن‌ها منشا می‌گیرند و ضربان قلب از ۱۰۰ ضربان در دقیقه به ۲۵۰ ضربان در دقیقه افزایش می‌یابد. نگرانی اصلی ناشی از این نوع تاکی‌کاردی قلبی این است که این نوع آریتمی ممکن است با پمپاژ خون توسط قلب تداخل کند. در این حالت فرد به سرگیجه و سنکوپ دچار می‌گردد. تاکی‌کاردی بطنی ممکن است بدون هیچگونه هشداری به فیبریلاسیون بطنی ‌تبدیل گردد که یک بیماری کشنده است.

 

 

ضربان قلب طبیعی بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است.

 

علایم‌ شایع‌ تند شدن‌ ضربان‌ قلب‌:

♦️ تپش‌ قلب‌. نبض‌ بین‌ 180-100 بار در دقیقه‌ می زند که‌ بسیار سریع‌تر از حالت‌ طبیعی است‌.

♦️ غش‌ کردن‌ یا احساس‌ نزدیک‌ بودن‌ مرگ‌

♦️ درد قفسه‌ سینه‌

♦️ سرفه‌ ناخودآگاه‌

♦️ تنگی نفس‌

 

دلایل تندی ضربان قلب:

♦️ عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه

♦️ عفونت خونی که می تواند منجر به تب شود.

♦️ کم خونی

♦️ پایین بودن فشار خون

♦️ کم آبی بدن

♦️ مصرف الکل یا مواد کافئین دار مثل قهوه

♦️ داروهای ضد اشتها

♦️ اختلالات غده تیروئید

♦️ اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب (آریتمی)


پیشگیری از تندی ضربان قلب:

♦️ سیگار نکشید.

♦️ حتی‌المقدور استرس‌ زندگی خود را کم‌ کنید.

♦️ از دکونژستان‌ها؛ داروهایی کم‌کننده‌ اشتها؛ قهوه‌ زیاد؛ کولا و سایر محرک‌ها با یا بدون‌ کافئین‌؛ و آمفتامین‌ها پرهیز کنید.

 

در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ دچار یک‌ حمله‌ تند ضربانی‌ نامنظم‌ قلب‌ شده‌اید که‌ در عرض‌ 5-4 دقیقه‌ برطرف‌ نشده‌ است‌.

اگر تنگی‌ نفس‌ رخ‌ دهد.

اگر درد قفسه‌ سینه‌ به‌ وجود آید.

 

 پایین بودن فشار خون یکی از دلایل تندی ضربان قلب می باشد.

 

درمان‌ تندی ضربان قلب:

بررسی‌های‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ نوار قلب‌، و استفاده‌ از دستگاه‌ هولتر (نوار قلب‌ 24 ساعته‌) باشند.

بستری‌ کردن‌ بیمار، در صورتی‌ که‌ حمله‌ تندضربانی‌، علی‌رغم‌ درمان‌، ادامه‌ یابد.

ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ کنترل‌ شده‌

 

گاهی‌ با اقدامات‌ زیر می‌توان‌ ضربان‌ قلب‌ را کاهش‌ داد:

نگاه‌ داشتن‌ نفس‌ به‌طور کوتاه‌مدت‌

نیشگون‌ گرفتن‌ از پوست‌ بازو به‌ قدری‌ که‌ باعث‌ درد شود.

زدن‌ آب‌ سرد به‌ صورت‌، فرو بردن‌ سر در آب‌ سرد به‌ مدت‌ کوتاه‌، یا دوش‌ سرد به‌طوری‌ که‌ آب‌ سرد روی‌ سر بریزد.

در بینی‌ و دهان‌ خود را بگیرید و سعی‌ کنید به‌ ملایمت‌ هوا را از بینی‌ خارج‌ کنید به‌طوری‌ که‌ احساس‌ کنید پرده‌های‌ گوش‌ به‌ سمت‌ بیرون‌ حرکت‌ می‌کنند.

ناحیه‌ کاروتید گردن‌ را ماساژ دهید، البته‌ منوط‌ به‌ این‌ که‌ روش‌ انجام‌ بدون‌ خطر این‌ تکنیک‌ را فرا گرفته‌ باشید ( از پزشک‌ یا سایر پرسنل‌ پزشکی‌ در این‌ زمینه‌ کمک‌ بخواهید).

 

داروهایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

- بازدارنده های ACE: این داروها به باز کردن و گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند. فشارخون تان را پایین آورده و جریان خون را به کلیه ها و سراسر بدن تنظیم می کند.


- داروهای ضد اضطراب: اگر بالا رفتن ضربان قلب تان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب برای شما تجویز کند. این داروها به آرام کردن شما کمک می کند. این داروها را حتما باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این داروها علائم شما را تخفیف نداد، حتما موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید.


- داروهای Beta- blocker: این داروها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرند. در صورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا رفتن فشارخون این دارو برای شما تجویز می شود.


- بلاکرهای شبکه ای کلسیم: این داروها برای درمان دردهای سینه، فشار خون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز می شود. این داروها ضربان قلب را کند می کنند.

برای مطالعه مقالات ورزشی به وبلاگ استرانگ ماسل مراجعه نمائید. 

  • آرش عطشانی